Share

Resetare telefon din butoane

Resetare telefon din butoane

Resetearea telefonului din butoane este o metoda utila pentru a remedia diverse probleme ale dispozitivului, cum ar fi blocarea in anumite aplicatii, incetinirea performantei sau probleme legate de sistemul de operare. Acest articol iti va oferi toate informatiile necesare pentru a efectua o resetare hardware a telefonului tau, utilizand exclusiv butoanele fizice ale acestuia.

Ce Inseamna Resetarea Din Butoane?

Resetarea din butoane, cunoscuta si sub denumirea de hard reset sau resetare hardware, este procesul de restaurare a telefonului la setarile sale initiale, eliminand toate datele, aplicatiile instalate si configuratiile personalizate. Acest tip de resetare este diferit de resetarea din setarile software ale telefonului (soft reset), care nu sterge datele de pe dispozitiv. Resetarea hardware este folosita adesea ca ultima solutie pentru rezolvarea problemelor grave de sistem.

Cand Este Necesar Sa Faci O Resetare Din Butoane?

Exista cateva situatii in care o resetare din butoane poate fi necesara:

 • Telefonul nu raspunde: Daca telefonul s-a blocat si nu mai raspunde la comenzi tactile sau la alte intrari, o resetare din butoane poate ajuta la repornirea dispozitivului.
 • Probleme serioase de software: Cand apar erori grave de sistem sau actualizari eșuate care impiedica functionarea normala a telefonului.
 • Vanzarea sau donarea telefonului: Inainte de a vinde sau dona telefonul, este recomandat sa efectuezi o resetare din butoane pentru a sterge toate datele personale.

Cum Sa Faci O Resetare Din Butoane Pas Cu Pas

Procesul specific de resetare din butoane poate varia in functie de modelul si marca telefonului. Iata pasii generali pentru cele mai comune branduri de telefoane:

Telefoane Android

Pentru majoritatea telefoanelor Android, procesul este similar:

 1. Opreste telefonul complet.
 2. Apasa simultan butonul de volum sus si butonul de pornire/oprire pana cand ecranul se aprinde.
 3. Folosind butoanele de volum pentru navigare, selecteaza optiunea "Recovery Mode" si confirma alegerea cu butonul de pornire/oprire.
 4. In ecranul de recuperare, navigheaza pana la optiunea "wipe data/factory reset" folosind butoanele de volum si selecteaza-o folosind butonul de pornire.
 5. Confirma alegerea si asteapta ca telefonul sa finalizeze procesul.
 6. Restarteaaza dispozitivul selectand "reboot system now".

Telefoane iPhone

Pentru iPhone, procedura este putin diferita:

 1. Opreste dispozitivul.
 2. Apasa si tine apasat butonul de Home (pentru modele mai vechi) sau butonul de volum jos (pentru iPhone 7 in sus), in timp ce conectezi telefonul la sursa de alimentare pana cand apare logo-ul Apple.
 3. Pe modelele noi (iPhone 8 in sus), apasa rapid butonul de volum sus, apoi rapid butonul de volum jos, si apoi tine apasat lateral butonul de pornire pana cand apare ecranul de recuperare.
 4. Conecteaza telefonul la iTunes si urmeaza instructiunile pentru a restaura dispozitivul.

Recomandari Inainte De A Face O Resetare Din Butoane

Inainte de a efectua o resetare din butoane, este important sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

 • Fa o copie de siguranta a datelor: Asigura-te ca ai o copie de siguranta a tuturor datelor importante, deoarece resetarea va sterge totul de pe dispozitiv.
 • Incarca bateria: Asigura-te ca telefonul are suficienta baterie pentru a completa procesul de resetare, deoarece intreruperea acestuia poate cauza daune suplimentare.
 • Citeste instructiunile specifice modelului tau: Verifica manualul utilizatorului sau site-ul producatorului pentru instructiuni specifice modelului tau de telefon, deoarece procedura poate varia.

Potential Riscuri Si Consideratii Finale

Desi resetarea din butoane este o metoda eficienta pentru solutionarea multor probleme, este bine sa fii constient de potentialul de a pierde datele personale. De asemenea, daca telefonul prezinta probleme hardware, cum ar fi un ecran defect sau probleme cu bateria, resetarea din butoane nu va rezolva aceste probleme. In astfel de cazuri, este recomandat sa contactezi un specialist sau serviciul de suport al producatorului pentru asistenta profesionala.