Share

Resetare dvr hikvision

Resetare dvr hikvision

Introducere in Resetarea DVR-ului Hikvision

Resetarea unui DVR (Digital Video Recorder) Hikvision este o procedura utila atunci cand intampinati probleme cu dispozitivul sau cand doriti sa reveniti la configuratiile din fabrica pentru a incepe configurarea de la zero. Procesul de resetare poate varia in functie de modelul dispozitivului, dar principiile de baza raman aceleasi. In acest articol, vom discuta despre metodele de resetare a DVR-urilor Hikvision, motivele pentru care acest lucru poate fi necesar si instructiuni pas cu pas pentru a efectua resetarea.

Motive pentru Resetarea unui DVR Hikicon

Există mai multe motive pentru care s-ar putea sa fie necesar să resetati un DVR Hikvision. Printre cele mai comune se numara uitarea parolei, probleme de functionare ale software-ului sau necesitatea de a elimina setarile personalizate care nu mai sunt de actualitate. Resetarea poate rezolva probleme legate de performanta, cum ar fi intarzieri in inregistrare sau probleme cu vizualizarea in direct a camerelor.

Metode de Resetare a DVR-urilor Hikvision

In functie de modelul si versiunea de firmware a DVR-ului Hikvision, exista diferite metode prin care se poate realiza resetarea:

 • Resetare hardware: Multe modele de DVR Hikvision au un buton fizic de resetare situate fie pe panoul frontal al dispozitivului, fie pe placa de baza. Aceasta metoda este directa si poate fi folosita atunci cand accesul la meniul de administrare al dispozitivului nu este posibil.
 • Resetare prin meniul de configurare: Daca aveti acces la interfata de utilizator a DVR-ului, puteti efectua resetarea la setarile din fabrica direct din meniul de configuratie. Acest lucru va sterge toate configuratiile si inregistrarile.
 • Resetare prin software-ul SADP: Hikvision ofera un instrument software numit SADP (Search Active Device Protocol), care poate fi folosit pentru a gestiona si reseta dispozitivele pe retea. Acesta este util in special atunci cand parola de administrare a fost uitata sau cand dispozitivul nu poate fi accesat prin metode obisnuite.

Instructiuni Pas cu Pas pentru Resetarea Hardware

Resetarea hardware a unui DVR Hikvision este relativ simpla. Iata pasii de urmat:

 1. Asigurati-va ca DVR-ul este oprit si deconectat de la sursa de alimentare.
 2. Deschideti carcasa DVR-ului pentru a localiza butonul de reset. In functie de model, acesta poate fi situat pe panoul frontal sau pe placa de baza.
 3. Tineti apasat butonul de reset si reconectati DVR-ul la sursa de alimentare. Continuati sa tineti apasat butonul pentru cateva secunde.
 4. Dupa ce DVR-ul porneste, el va incepe procesul de resetare la configuratiile din fabrica. Acest proces poate dura cateva minute.
 5. Odata ce resetarea este completa, DVR-ul va reporni si va fi gata sa fie configurat ca un dispozitiv nou.

Utilizarea Software-ului SADP pentru Resetare

Pentru utilizatorii care nu au acces fizic la DVR sau care prefera o metoda mai putin invaziva, software-ul SADP ofera o alternativa eficienta. Urmati acești pasi pentru a folosi SADP pentru resetarea DVR-ului Hikvision:

 1. Descarcati si instalati software-ul SADP de pe site-ul Hikvision.
 2. Conectati DVR-ul la aceeasi retea cu computerul pe care este instalat SADP.
 3. Deschideti SADP si asteptati ca software-ul sa detecteze dispozitivele de pe retea. DVR-ul ar trebui sa apara in lista.
 4. Selectati DVR-ul din lista si verificati informatiile. Exista o optiune pentru resetarea parolei sau pentru resetarea completa a dispozitivului, in functie de necesitati.
 5. Urmati instructiunile din SADP pentru a completa resetarea. S-ar putea sa fie necesar sa furnizati anumite informatii, cum ar fi data si ora curenta a DVR-ului pentru a verifica proprietatea.
 6. Odata ce resetarea este finalizata, DVR-ul va fi gata sa fie reconfigurat.

Resetarea unui DVR Hikvision poate parea o sarcina intimidanta, dar urmand pasii corecti, procesul poate fi gestionat cu usurinta. Indiferent daca optati pentru o resetare hardware directa sau utilizati software-ul SADP, este important sa aveti mereu in vedere securitatea si protectia datelor inregistrate. Dupa resetare, asigurati-va ca configurati dispozitivul cu parole puternice si actualizati firmware-ul la cea mai recenta versiune pentru a va proteja impotriva vulnerabilitatilor de securitate.